Sök
  • Jenny Gunn

Sammanväxningar (Adherenser) eller Adhesion i buken - Infertilitet & Kissa ofta

Uppdaterad: jun 14


Vet du att sammanväxningar eller adhesion i buken kan leda till besvär såsom tarmvred, infertilitet, inkontinens, förstoppning, illamående, svår buksmärta, svår mensvärk, kramper, svullen buk, ryggvärk osv?

Jag vill tacka min kund för att jag fick dela med mig hennes upplevelser genom behandlingarna. Och det är genom de behandlingarna att jag började fördjupa mig i det här ämnet.


Intressanta Upptäckter!

Kvinna, 50år, Stockholm. (Anna heter hon i inlägget, alltså ett påhittat namn)

Anna kom till mig för första gången 11 apr 2018, efter att ha läst min blogg om ihopklistrade fascia. Hon kände att magen (buken) blev alltför hårdare sista tiden och mådde illa av det. Hon misstänkte att fascian (också kallad bindväv) i buken var ihopklistrad.

1:e Behandlingen

Jag behandlade ytligt på tarmarna, med ytterst varsamhet. Huden, ytlig fascia och fascia kring tarmarna var mycket riktigt ihopklistrade.

2:e Behandlingen

Innan behandlingen sa hon:

"Magen har blivit mjukare, inte bra än men bättre. Och jag mår inte illa längre."

Yeees!!! Tänkte jag :-D

Då satte vi igång med behandlingen. Den här gången "grävde" jag lite djupare men ändå varsamt. Och jag behandlade också kring ljumskarna, livmodern och urinblåsan.

Livmodern, urinblåsan och vänstra ljumsken kändes så stelt, hårt och kornigt. När jag förmedlade det till henne då sa hon:

"Det kanske var därför jag inte kunde få barn. Jag hade t.o.m. gjort 10st IVF men misslyckades. Hade jag kommit till dig innan dess då kanske jag hade sluppit allt de besvären och besvikelserna."

Vad tråkigt att höra. Mmm... det var väldigt intressant information. Kunde jag har förebyggt infertilitet i hennes fall? Det måste jag ta reda på. Läs längre ner under "Min Studie - Infertilitet".

3:e Behandlingen

"Jag kissar inte så många gånger längre. Jag har knappt sovit på natten i flera år. Jag kissade ca 20 gånger om dagen varav 10 gånger på natten."

Vad!!!??? Jag blev helt chockad av beskedet. Kissa 10 gånger varje natt i flera år, stackars människan :.-C. Då frågade jag lite nervöst hur många gånger hon kissar på natten nu.

"En gång."

Wow, vad coolt!!! Tänk att jag kunde påverka det. Måste fördjupa mig i det!

Urinblåsan och alla andra områden jag hade behandlat blivit mjukare, slätare och mer elastisk. YEAH!!!


Buken

Organen i buken består av bl.a. magen, levern, mjälten, njurarna, gallblåsan, tunntarmen, tjocktarmen, urinblåsa, livmodern (för kvinnor) och prostatan (för män).

Som jag skrivit om i mitt tidigare blogginlägg IHOPKLISTRADE ORGAN, alla ytor mellan organen ska vara slemmiga och blöta för att tillåta rörelse emellan. Men när ytorna torkas ut då finns det risk att vävnaderna klistras ihop sig.

Sammanväxningar i Buken


"Adherenser är permanenta sammanväxningar mellan ytor som normalt ska vara åtskilda. De kan förekomma i stort sett överallt i kroppen där ytor möts. Det finns medfödda adherenser, men de flesta är förvärvade.


Mest kända är de adherenser som uppstår i buk- och bäckenhåla efter kirurgiska ingrepp, sk postoperativa adherenser. Postoperativa adherenser förekommer dock även i och kring näshåla, mellanöra, öga, hjärnhinnor, nerver, hjärtsäck, lungor, senor, leder mm.


Postoperativa adherenser kan vara harmlösa eller orsaka lidande i form av ileus, subileus, smärta på grund av fastnade organ, kvinnlig infertilitet, hindra normal funktion samt tekniskt försvåra framtida kirurgiska ingrepp genom förändrad anatomi. De kan också utgöra spridningsvägar för maligna celler. "


Beskrivingen ovan är kopierat från en artikel från Internetmedicin.se . Läs hela artikeln.


Sammanväxningar mellan organ i bukhålan kan uppstår efter bl.a..: - operation - infektion - inflammation - endometrios - skador


Behandla dina sammanväxningar och ihopklistrad fascia med Fascia Repatterning™ Behandling.


Min Studie - Infertilitet

Först och främst vill jag understyrka att: - Inte alla infertilitet är orsakat av sammanväxningar eller adhesion - Inte alla sammanväxningar eller adhesion leder till infertilitet

Lite enkel beskrivining om hur en graviditet sätts igång.

För att bli gravid naturligt måste minst ett av äggstockarna släppa ifrån sig ett ägg. Ägget blir då uppplockat av äggledaren på samma sidan och leds in i livmodern. Om det finns en spermie som befruktar ägget då blir man gravid. Under graviditeten växer livmodern i takt med att fostret växer.

Bilden ovan visar vänstra halva livmodern som är frisk medan högra halvan med sammanväxningar (vita strängar).

Här är bara några exempel som kan leda till infertilitet och/eller andra komplikationer (högra halvan), bl.a.:

1. Äggstocken kan inte släppa ifrån sig ägg p.g.a. sammanväxt öppningen. 2. Äggledaren kan inte plocka upp ägget p.g.a. sammanväxt öppningen. 3. Äggledaren kan inte transportera ägget hela vägen till livmodern p.g.a. sammanväxt kanalen. 4. Ägget som har lyckats komma in i livmodern kan inte befruktas med spermien p.g.a. blockering mellan dem. 5. Ett befruktat ägg kan inte växa p.g.a. sammanväxt livmoder.


Förutom den sista förklaringen finns det en till alternativ när det gäller Annas misslyckade upprepande IVF. Livmodern är för ihopklistrad därmed för trång, stram och stel och förhindrar ett befruktat ägg att växa.


Min Studie - Kissa Ofta

Det finns flera faktorer varför man kissar ofta. Jag har hittat en artikel som nämner 8 anledningar till det (här). Om ingen av de 8 anledningarna träffar dig, då kanske det är just det jag kommer beskriva som är anledningen i ditt fall.

När urinet fylls upp i urinblåsan så ska den kunna expandera tills en viss volym innan man måste tömma sig (kissnödig).

I Annas fall var hennes urinblåsa stel och hård p.g.a. att fasciaytor mellan cellerna i organet har klistrat ihop sig eller sammanväxt. Det bidrog till att hon måste kissa så ofta och i små mängder. Efter behandlingen blev urinblåsan betydligt mer elastisk. Den kunde då expandera och rymma mer volym innan varje tömning.

En Annorlunda Behandling

Behöver du hjälp att strukturera om din fascia kring och i organen? Boka din Fascia Repatterning™ Behandling.

Adjö för denna gång och må toppen i solen och värmen!


2540 visningar

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER